In gesprek met je dier

Werkwijze
Je stuurt een foto van je dier waarop beide ogen duidelijk zichtbaar zijn. Je formuleert een aantal vragen, maximaal vijf.
Ik maak energetisch contact met je dier en ga met hem of haar in gesprek. Net als bij een gesprek met mensen maar dan in gedachten. Ik maak een verslagje van wat we hebben besproken en stuur dat op. Als je dat wenst kun je telefonisch aanvullende informatie krijgen over mijn bevindingen.

Mijn verhaal
Van kinds af aan ben gewend met dieren om te gaan. Dat deed ik altijd net een beetje anders dan de meeste mensen die ik kende. Ik voelde vooral diepe liefde voor de viervoeters. Mijn pony en de katten waren mijn vrienden. Sinds twee prachtig leuke, levenslustige hondjes, van het ras Markiesje, mijn levensgezellen zijn is mijn interesse voor dieren en hun welzijn nog meer versterkt. In de loop van de jaren is mijn idee over op het omgaan en samenleven met dieren veranderd. Ik verdiepte me in homeopathie en energetische behandeling voor dieren. We passen het met succes toe bij ongemakken van ons Markiesje.
Ook de paarden op de manege waar ik werk, kunnen regelmatig even ontspannen door mijn energetische behandeling.
Toen ons hondje moeder werd en dat niet allemaal van een leien dakje ging, breidde mijn repertoire zich uit tot het praten met dieren. Ik volgde een training bij Jolijn Oberius Kapteijn van “Praten-met-Dieren”. Mijn eerste ervaring was praten met een Alpaca via een foto. Liefdevol werd ik aangemoedigd om mijn verhaal te doen. Wat bleek: wat ik had opgevangen aan informatie was juist! Het klopte met de (fysieke) omstandigheden waarin de Alpaca verkeerde.
Vanaf dat moment heb ik me voorgenomen niet meer te twijfelen aan mijn waarneming.
Natuurlijk vraagt het goede afstemming en nauwkeurigheid en enige voorzichtigheid is altijd geboden.
Het mooie dat ik ook ontdekte is dat veel van mijn oordeel, mening of voorbedachte diagnose, vaak niet klopt. De dieren helpen me verder te kijken dan mijn overtuigingen en persoonlijke visie. Het is een wederkerig proces. Het dier geeft op een hoger niveau aan wat het wil en wat het nodig heeft.
Daaraan ben ik dienstbaar.